Новости

Open post

Нови циклус онлајн семинара „Пројектно учење у основној и средњој школи“

Отворена је пријава за семинар Библиотеке плусПројектно учење у основној и средњој школи“.

Уколико желите да стекнете знања и вештине потребне за примену овог дидактичког модела, придружите се заједници наставника, учитеља и васпитача који су окупљени око идеје унапређивања образовног система и подизања квалитета наставе и васпитања.

Семинар је акредитован (кат. бр. 705), а реализује се онлајн и траје четири недеље, након чега добијате уверење за 32 сата стручног усавршавања.

Поред квалитетне обуке и уверења, добијате књигу Пројектно учење В. Бендера, као и прилику да објављујете своје радове и примере добре праксе на сајту projetnoucenje.rs.

Пријава је отворена до 5. марта 2023.

За додатне информације можете нам се обратити имејлом на адресу info@bibliotekaplus.rs или позивом на телефон 062/444563.

Open post

Нови образовни материјали

Наша виртуелна библиотека богатија је за осам нових прилога из области медијских студија и психологије. У оквиру сегмента Образовни материјали од данас можете пронаћи одабрана поглавља из најновијих издања IP Clio:

Open post

Одржана конференција посвећена пројектном учењу

Поздравним речима шефа мисије ОЕБС-а у Србији, господина Јана Братуа и председника Удружења Библиотека плус, Зорана Хамовића отпочела је, 9. децембра у Дорћол Плацу, конференција Улога и значај пројектног учења у развијању кључних компетенција.

У раду конференције учествовали су стручњаци из Србије и Црне Горе, а програм је пратило више од стотину и тридесет наставника, професора и стручних сарадника из школа широм Србије.„Одржана конференција посвећена пројектном учењу“Наставите са читањем

Open post

Линкови за праћење Конференције

Програм конференције Улога и значај пројектног учења у развијању кључних компетенција која је заказана за петак, 9. децембра, од 10 до 13.15 сати, заинтересовани ће моћи да прате на Фејсбук страници и Јутјуб каналу Удружења Библиотека плус.

Програм ће бити емитован и посредством Зум платформе.

Сви они који буду пратили програм конференције онлајн моћи ће да оставе своје податке и добију сертификат. Образац за пријаву ће бити постављен током саме конференције.

Добродошли!

Open post

Конференција о пројектном учењу

Удружење Библиотека плус, уз подршку мисије ОЕБС-а у Србији, организује конференцију Улога и значај пројектног учења у развијању кључних компетенција.

На конференцији ће бити приказана искуства појединих школа и разматране могућности за стручно усавршавање свих учесника у процесима пројектног учења. Биће представљене могућности повезивања са Центром за пројектно учење на платформи Библиотеке плус чији је задатак умрежавање наставника/практичара. У раду конференције учествоваће предавачи и стручни сарадници из основних и средњих школа у Србији и универзитетски професори из земље и иностранства. Програм конференције достављамо у продужетку текста и у прилогу.

Конференција ће бити одржана у петак, 9. децембра, од 10 до 13.15 сати, у Дорћол плацу (Добрачина 59, Београд). Заинтерсовани наставници и стручни сарадници програм ће моћи да прате уживо, у простору Дорћол плаца, или на Фејсбук страници и Јутјуб каналу Удружења Библиотека плус. Линкови ће благовремено бити постављени на сајту Удружења.

Због ограниченог броја места у Дорћол плацу молимо вас да своје присуство потврдите попуњавањем пријавног обрасца (пратећи овај линк) најкасније  до 7. децембра.  Наведене податке искористићемо за израду сертификата о учешћу.
Сви они који буду пратили програм конференције онлајн такође ће моћи да оставе своје податке и добију сертификат. Образац за пријаву за њих ће бити постављен током саме конференције.

Добро дошли!

Организациони тим конференције


„Конференција о пројектном учењу“Наставите са читањем

Open post

Семинар „Пројектно учење у основној и средњој школи“


После четири успешно реализованe обуке под називом Пројектно учење у основној и средњој школи задовољство нам је да вас позовемо да се пријавите за пету, чији је почетак заказан за 28. новембар 2022. године.

Семинар је намењен учитељима, наставницима и стручним сарадницима који у раду користе или планирају да користе модел пројектног учења. Реализује се на мудл платформи (https://bibliotekaplus.rs/moodle/) и траје четири недеље.

Полазници који заврше обуку добијају уверење за 32 сата стручног усавршавања, као и могућност даље сарадње на платформи Библиотеке плус за умрежавање наставника и стручних сарадника. У каталогу стручног усавршавања Завода за унапређење образовања и васпитања семинар је означен бројем 705.

Можете се пријавити овде – попуњавањем пријавног обрасца. За додатне информације можете нам се обратити имејлом на адресу info@bibliotekaplus.rs или позивом на телефон 062 444563. Цена семинара је 3.500 динара, а рок за пријаву је 25. новембар 2022. године.„Семинар „Пројектно учење у основној и средњој школи““Наставите са читањем

Open post

Лепа вест – акредитовали смо семинар о пројектном учењу!

Програм стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника Пројектно учење у основној и средњој школи са којим смо конкурисали код Завода за унапређење образовања и васпитања, одобрен је за школску 2022/23, 2023/24. и 2024/25. годину.

Семинар је намењен учитељима, наставницима и стручним сарадницима који у раду користе или планирају да користе модел пројектног учења. Реализује се на мудл платформи (https://bibliotekaplus.rs/moodle/) и траје четири недеље.

Полазници који заврше обуку добијају уверење за 32 сата стручног усавршавања, као и могућност даље сарадње на платформи Библиотеке плус за умрежавање наставника и стручних сарадника. У каталогу стручног усавршавања Завода за унапређење образовања и васпитања семинар је означен бројем 705

Своју премијеру семинар ће имати у оквиру пројекта Јачање медијске и информационе писмености кроз учење засновано на пројектима који подржава Мисија ОЕБС-а у Србији. Наставници и стручни сарадници из четири школе које учествују у пројекту – ОШ „Десанка Максимовић“ из Новог Пазара, Економска школа „Ђука Динић“ из Лесковца, Земунска гимназија и ОШ „Вук Караџић“ из Бача – биће први полазници акредитоване обуке.

Више о семинару погледајте овде.

Open post

О медијској писмености за зрело доба са ужичким библиотекарима

У среду, 30. марта, у Народној библиотеци у Ужицу одржан је стручни семинар за библиотекаре на којем је било речи о медијској и информационој писмености грађана старије животне доби. Био је то још један у низу семинара посвећених овој теми које смо током 2020. и 2021. организовали у шест градова у Србији: Сомбору, Суботици, Ваљеву, Крагујевцу, Врњачкој Бањи и Кладову.

Предавања и радионице у Ужицу одржали су наши стални сарадници:

  1. Тамара Вученовић на тему Мониторинг и критика медијских садржаја за старије кориснике
  2. Љиљана Манић са темом Медијска креативност старијих корисника и библиотеке
  3. Љубомир Радојковић на тему Медијски активизам старијих корисника

Поред председника Библиотеке плус, Зорана Хамовића и директорке Ужичке библиотеке, Душице Мурић, присутни су имали прилике да чују и обраћање, господине Дејвида Моргана, саветника у амбасади Канаде која је подржала организацију овог семинара.

Галерију фотографија, снимак и транскрипт обраћања погледајте у наставку.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

https://www.biblioteka-uzice.rs/2022/04/01/odrzan-seminar-medijska-pismenost-za-zrelo-doba/

Open post

Линкови за праћење конференције „Пројектно учење, медијска и информациона писменост“

Конференцију „Пројектно учење, медијска и информациона писменост“ која ће бити одржана у суботу, 11. децембра, од 10 до 13.30 сати можете пратити на следећим локацијама:

Фејсбук
Јутјуб

На конференцији ће бити разматране нове могућности за стручно усавршавање наставног и другог школског особља, доносилаца одлука и осталих учесника у области пројектног учења. Биће, такође, представљена платформа Библиотеке плус за умрежавање наставника/практичара који се у свом раду ослањају на пројектно учење.
У раду конференције учествоваће предавачи и стручни сарадници из основних и средњих школа у Србији и универзитетски професори из земље и иностранства.

Kонференцијa ће бити емитованa уживо на Фејсбук страници и Јутјуб каналу Удружења Библиотека плус, уз могућност одложеног прегледа.
Сви они који буду пратили програм конференције моћи ће да оставе своје податке и добију сертификат о учешћу.

Добро дошли!
Организациони тим Конференције
Пројектно учење, медијска и информациона писменост„Линкови за праћење конференције „Пројектно учење, медијска и информациона писменост““Наставите са читањем

Open post

Конференција „Пројектно учење, медијска и информациона писменост“

Конференција „Пројектно учење, медијска и информациона писменост“ ће бити одржана 11. децембра 2021. године у хибридном формату, на зум платформи и у Дорћол плацу у Београду.

Модератори панела ће бити присутни у Дорћол плацу као и представници Библиотеке плус, а све остале учеснике позивамо да се прикључе преко линка који ћемо послати 10. децембра.
У додатку се налазе програм конференције, образац за пример добре праксе и позивно писмо које смо упутили заинтересованим професорима, наставницима и запосленима у школама у Србији.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [246.74 KB]

 

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [177.93 KB]

Scroll to top