Јавни позив за учешће у пројекту „Пројектна настава у функцији уочавања ученика са изузетним способностима“

Центар за развој пројектног учења удружења Библиотека плус упућују јавни позив за наставнике са звањем
за учешће у пројекту Пројектна настава у функцији уочавања ученика са изузетним способностима

Пројекат ће бити реализован у периоду од маја до новембра 2023. године са циљем развијања компетенција наставника за унапређивање квалитета наставе и идентификовање даровитих ученика применом модела пројектне наставе.

Позивамо заинтересоване наставнике са звањем који су запослени у основним и средњим школама да се пријаве на јавни позив, попуњавањем електронског обрасца на овом линку. Изабрани наставници обављаће улогу ментора – радећи непосредно са групом наставника који ће проћи обуку за пројектно учење, како би током септембра и октобра 2023. године у својим школама применили оно што су научили на семинару.

Од изабраних наставника се очекује: да 27. маја 2023. године савладају обуку за менторе; да у својим срединама организују групу од 4 мотивисана наставника са којима ће сарађивати током пројекта; да током јуна 2023. године, заједно са формираном групом, прођу акредитовани семинар Пројектно учење у основној и средњој школи; да током семинара са групом наставника активно раде на осмишљавању плана интегрисаног пројекта који ће бити реализован у септембру и октобру 2023. године; да заједно са групом припреме план интегрисаног пројекта / примера добре праксе за објављивање у зборнику радова.

Јавни позив је отворен до 23. маја 2023. године. Биће ангажовано 10 ментора – 5 из основних и 5 из средњих школа са територије свих школских управа. Биће контактирани само изабрани наставници, најкасније до 25 маја 2023. године. Изабрани наставници добијају: потврду о савладаној обуци за менторски рад; уверење о савладаној акредитованој обуци за пројектно учење за 32 сата стручног усавршавања; прилику да се као аутори примера добре праксе појаве у зборнику радова; прилику да учествују на завршној конференцији; ауторски хонорар у нето износу 10.000 динара и пакет стручне литературе.

Пројекат је подржало Министарство просвете на Конкурсу за избор програма од јавног интереса за 2023. годину.

Scroll to top