ИМП у Црној Гори

У четвртак, 6. марта 2014. у мултимедијалној сали црногорског Министарства културе на Цетињу одржано је представљање предлога Стратегије ширења информационе и медијске писмености кроз мрежу библиотека.

На предлог Националне библиотеке “Ђурђе Црнојевић” и уз подршку Националне Унеско комисије представљање су припремиле Весна Ковачевић и Вера Ђукановић, магистри библиотекарства из области информационе писмености, и Гордана Љубановић, уредница црногорске одреднице у Унесковом међународном вишејезичном Прегледу извора о информационој (и медијској) писмености.

 

Весна Ковачевићкоауторка представљања

Весна Ковачевић
коауторка представљања

У разговору који су водиле Јелена Ђуровић, директорка Националне библиотеке и Марија Ражнатовић, секретар Унескове комисије, учествовали су представници заинтересованих министарстава: културе, просвете, науке и информационог друштва, и директори неколико јавних библиотека.

Уводне речи:
В. Ковачевић, Ј. Ђуровић и М. Ражнатовић

Договорено је да један од првих корака буде оснивање ИФАП комитета у Црној Гори да би се омогућило прикључивање светском форуму за разговоре и иницијативе у вези са ИМП, и усклађивање домаћих активности са нормама и добрим обичајима који су проверени и најшире прихваћени.

Директорка НБЦГ и ауторке представљања у разговору са уредником часописа "Образовање и васпитање"

Директорка НБЦГ и ауторке представљања
у разговору са уредником часописа
“Образовање и васпитање”

Опширније на веб презентацијама НБЦГ, Министарства културе, Црногорске националне комисије за Унеско, порталу Аналитика и у дневним листовима Побједа и Дан.

Презентацију можете погледати овде.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one × 4 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>