Završetak projekta „IMP – strategija i obuka“ u Ministarstvu kulture

U organizaciji Nacionalne biblioteke i Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, 23. 12. 2015. u Ministarstvu kulture na Cetinju obeležen je završetak projekta „Informaciona i medijska pismenost – strategija i obuka“ iz UNESCO Programa participacije 2014/15.

Posle pozdrava i uvodnih reči sekretarke Nacionalne komisije, Marije Ražnatović, i direktorice Nacionalne bilbioteke „Đurđe Crnojević“, Jelene Đurović, Gordana Ljubanović i Vesna Kovačević, koautorke projekta ukratko su izložile tok projekta.

O svojim iskustvima i utiscima govorile su članice Radne grupe koja je sačinila „Polazne osnove za strategiju širenja IMP kroz mrežu javnih i školskih biblioteka“: dr Dušanka Popović, rukovodilac Odseka za kontinuirani profesionalni razvoj u Zavodu za školstvo, Borka Vuković, samostalna savetnica u Direktoratu za medije Ministarstva kulture, i Vanja Lazarević, savetnica za projekte promocije informacionog društva u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije.

Troje voditelja lokalnih radionica koji su po ocenama polaznika izveli najbolje programe: Nataša Borović (Bar), Marija Iritano (Berane) i Nikola Latković (Cetinje), podijelili su sa prisutnima svoje utiske o učestvovanju u projektu i planove za sledeće aktivnosti.

Prisutni gosti su imali priliku da pogledaju dokumentarno-promotivni film o projektu i da sa sobom ponesu primerke „Polaznih osnova“ i promotivni poklon-paket.

Na prezentaciji Zavoda za školstvo Crne Gore može se pročitati opširan izveštaj o ovom susretu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


8 − = četiri

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>