Локалне радионице „ИМП у библиотеци и школи“

Плакат радионице

Плакат радионице

Едукативни део пројекта „ИМП – стратегија и обука“ који НБЦГ реализује кроз програм UNESCO Партиципација одвијао се кроз низ локалних радионица у девет градова Црне Горе. 

На радионицама у Котору (4. 11.),  Пљевљима (11. 11.), Цетињу (16. 11.), Бару (23.11.), Херцег Новом (26.11.), Никшићу (30.11.), Подгорици (1.12.), Беранама (8.12.) и Мојковцу (9.12.) које су организовали и водили полазници почетне радионице, уз присуство и подршку једног ментора-члана пројектног тима, било је укупно 156 локалних учесника: градских и школских библиотекара, наставника, стручних сарадника у школама, као и представника локалних самоуправа.

Резултати анкете показали су да је просечна оцена радионица, на скали од један до десет – 9,28. Да су захтеви радионице оптимални мисли 62 одсто полазника, а да су превелики (на скали од један до пет) – 38 одсто. Свега троје полазника је сматрало да су захтеви мањи него што им одговара. Овакви резултати указују да је одабрана тематика занимљива и добро припремљена, али и да стручна јавност о њој претходно није довољно обавештена.

НБЦГ је код Завода за школство Црне Горе за школску 2015/16 годину акредитовала семинар под називом „Информациона и медијска писменост – кључ за цјеложивотно учење“ (уживо и електронски), који је својеврсни наставак пројекта и тиме обезбедила наставак активности и одрживост концепције у домену просвете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


− pet = 3

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>